ALLT OM SOCIALA MEDIER!


Moi ja tervetuloa meidän ensimmäiseen podcast jaksoon! Tänään me puhumme somesta Tästä voi tulla jännää koska Minä työskentelen somen parissa mutta sinähän käytät somea sinähän olet kuten minun seuraajat mutta sinähän tunnet minut,
joten oletan että et seuraa minua ainakaan samalla tavalla En ainakaan sun blogia Sitten en varmaan muutenkaan oikein kuulu sun genreen Et ole, ainakaan sellaisessa mitä muuten seuraisin Se oli ehkä pikkaisen yllättävää, että minusta tuli just mammabloggaaja Todellakin! Se oli ehkä sellainen asia jota kukaan ei olisi uskonut.
Siis ne jotka tuntee minut ennestään Tai tuntee minut nyt Että se olisi sellainen asia jonka parissa minä työskentelen Ei! Se oli kyllä yllätys Mutta minähän en itsekään seuraa mammabloggaajia En ole ikinä seurannut Minä vaan hoidan mun omat somekanavat Pelkästään sellaisia jotka tunnet ja jotka saavat lapsia mutta sehän on eri juttu kuin että seuraisit jotain tuntemattomia Siis tottakai, ne jonka kanssa työskentelen niistähän olen kiinnostunut, koska tunnen heidät Mutta nehän ovat sinun työkavereita Joo, se on ihan eri juttu Mutta noin muuten niin se ei varmaan ole sellainen genre jota seuraisin Mutta, mitä sinä seuraat somessa? Tai minkä tyyppisiä?
Mihin yleensä käytät somea? Niin, mitä katson päivittäin kun mä skrollaan somea? Niin Eniten jotain tällaisia kauneus aiheisia Joo Koska.. Mehän opiskeltiin kauneuden parissa Joo, eli siis mehän ollaan molemmat opiskeltu Parturi-kampaajaksi Prakticumissa Kymmenen vuotta sitten Koulu alkoi 09, eli tasan kymmenen vuotta sitten Niin sen takia sitten varmaan Koska minäkin seuraan kauneus aiheisia ainakin jos puhutaan youtubesta ja sitten en myöskään seuraa suomenkielisiä Todella vähän suomenkielisiä Seuraan ruotsalaisia ja sitten englanninkielisiä Mutta, luetko blogeja? En ikinä! Jos se ei ole joku tietty aihea mistä haluan tietää enemmän Mutta oletko tehnyt sitä aikaisemmin?
-En Blogit oli paljon isompi juttu ennen Mutta minä en ole ikinä seurannut blogeja Sä et ole sellainen joka jaksaa lukea? En, se on liian työlästä ja vaatii liian paljon aikaa Joo, olen samaa mieltä Jos mä skrollaan blogeja, niin katson vaan kuvia Niinpä! Jos siinä on paljon tekstiä, niin eihän sitä jaksa lukea Niinpä, jos se ei ole sellainen aihe mistä olet super kiinnostunut Tai jotain mistä haluat saada lisää infoa Mutta.. mä sanoisin muutenkin, että minä en jaksa kuunnella asioita Sen takiahan se on aika jännää tehdä podcast koska siis minähän en itse kuuntele podeja Joo.. mä kuuntelen välillä, jos on sellainen fiilis mutta en todellakaan säännöllisesti,
tai jotain tiettyjä podeja Niin, silleen että odottaisit että tänään tulee uusi jakso
– En Se ei myöskään ole mun juttu Olen aika visuaalinen ihminen Sen takia seuraan instagramia! No sehän on helpoin jos haluat katsoa pelkästään kuvia ja nykyään jos sinulla on joku tietty somettaja jota seuraat nehän päivittää instagramia ekana niin ainakin itse teen, joten oletan että kaikki muut tekevät samalla tavalla Että kaikki muut ovat samanlaisia Jos heillä on joku tärkeä uutinen, niin he kertovat sen ekana instagramissa Varmaan sen takia että se on niin helppoa sun ei tarvitse kirjoittaa blogipostausta Joo, sehän on nopein ja helpoin tapa päivittää pahimmassa tapauksessa voit jopa laittaa vanhan kuvan Sehän ei ole kovin vaativaa Mutta sitten insta storyt ovat sellainen juttu jota en käytä En ikinä käytä Nykyään jotkut katsovat pelkästään insta storya Joo! Minä katson aika paljon insta storyja Minä en ikinä katso! Sehän on jotenkin… niin helppoa ja nopeaa Skrollaat vaan nopeasti läpi Mä masennun vähän jos katson jonkun storyja Koska se on sellainen asia jota en ikinä ole osannut tehdä se ei vaan luonnistu mä en tiedä mikä ihmeen juttu siinä on että puhuminen kameralle se on mulle ihan fine.
Jopa enemmän kuin fine Hoidan kaiken itse vaikka se on tosi työlästä sun pitää suunnitella, editoida, heittää musiikit päälle mutta se on mulle ihan fine Mutta minähän puhun itsekseni muutenkin koko ajan Eli kun minä puhun kameralle niin se ei tunnu siltä että… tuhannet ihmiset näkevät tämän sitten se on enemmänkin niin että pidän dialogia itsekseni täällä kotona Mutta sitten taas instagram.. Joudut tekemään sen päätöksen heti että onko tämä hyvä vai ei Ja päättää että julkaisetko vai et Se on ahdistavaa Mutta hyvä puolihan on se, että ne näkyy vaan tietyn ajan Nojoo, siinä mielessä joo Onko se vuorokauden ajan? Joo, mutta asia on vaan niin että.. jos jotain mitä minä olen tehnyt on näkyvillä vuorokauden niin se yksi vuorokausi kyllä riittää se, että se on näkyvillä pelkästään vuorokauden ei pelasta sinua jos sinulla on enemmän seuraajia Silloin jopa kymmenen minuuttia saattaa riittää Joku ottaa aina screen shotin ja nauhottaa ja jos sitten vielä teet sen mokan, että poistaisit – Se on varmaan pahinta mitä voit tehdä
– Se o pahinta! Silloin kaikki huomaa, että hän ei halua että me nähdään tätä Hän halusi sitä ensin, mutta nyt ei enää halua Ja silloinhan se vetää puolensa enemmän huomiota Joten.. mä oon ehkä vähän ajatellut että on ehkä parempi, että en tee tollaisia hätiköityjä päätöksiä ja toi instastory tuntuu vähän siltä että se menee liian nopeasti Se tuntuu siltä Mutta kaikki muut käyttävät sitä insta storya ja se tuntuu niin… luontevalta, kun he tekevät sitä Joo, sen takia katson insta storyja koska ne tuntuvat niin luonnollisilta niin… oikeilta. Että se tapahtuu just nyt Nimenomaan, ja sen kanssa mulla on ongelmia Kaikki menee liian nopeasti mulle Mutta sullahan on aika monta muutakin kanavaa joita päivität Eli sun ei varmaan tarvitse päivittää mitään insta stooryyn No ei, vaikka moni haluaisi että päivittäisin Kyllähän minä tiedän sen ja se olisi sellainen hyvä asia tehdä sellainen taktinen asia mutta minusta tuntuu, että minulla on vähän kiire tässä muiden kanavien kanssa Ja kukaan ei myöskään katso mun insta storyja Koska minähän vaan linkkaan mun blogipostauksia Joo! Joten tällainen tavallinen ihminen, joka ei jaksa lukea mun blogia Joka ei välitä mun blogista vaan seuraa minua muista syistä Sellainen ei varmaankaan välitä! Ei Ei niin, minähän näen sulta että sinua ei kiinnosta Sinä et ikinä katso mun insta story Katson, mutta menen heti eteenpäin Niin, sinä olet just se joka miettii että taas jotain blogipostauksia Sehän on vähän niin… että istagram on sellainen paikka, missä minä ilmoitan ihmisille että olen tehnyt blogi postauksen, tai videon Se ei ole mulle sellainen iso alusta Mutta tiedän että monelle muulle instagram on se isoin alusta kaikista tällä hetkellä Varmaan just sen takia, että se on niin helppo! Joo! Ja ihmiset tekee muita juttuja Että ne ehkä sulkee blogin kokonaan Moni on aloittanut jotain ihan muita projekteja eli.. nyt esimerkiksi Bianca Ingrosson ja Alicen podcast että ne lopettivat sen Sehän oli aika yllättävää – Joo!
– Vaikka he täyttivät koko Globenin! Joo, ja se oli niin iso ja niin moni kuunteli heidän podcastia! Minun on pakko myöntää, että minä olin yksi heistä jotka eivät kuunnelleet Niin mutta sinä et muutenkaan kuuntele podcasteja Mä kuuntelin satunnaisia jaksoja, mutta en silleen säännöllisesti Ei Eli mehän ei tiedetä ollenkaan mitä me ollaan tekemässä Tämähän alkaa todella hyvin Joo, tässä on hyvät lähtökohdat aloittaa Ei kuunnella podcasteja, mutta tehdään oma Ja sitten vielä ruotsiksi, siis se tuntuu niin
oudolta istua ja puhua ruotsiksi Minä olen niin tottunut tekemään sisältöä suomeksi ja joudun oikeasti tekemään töitä sen eteen että muistaisin puhua suomea Minähän saan paskaa jatkuvalla syötöllä – Sehän ei ole mitään uutta
– No ei Se ei ole mitään uutta – Jaa siis kielestä
– Joo, minähän saan kritiikkä mun videoihin, kun en puhu suomea Bellen ja Andreaksen kanssa koska se tuntuu niin hemmetin oudolta vaihtaa kieltä suomeksi, jopa Andreaksen kanssa, vaikka hän ymmärtää mitä sanon Bellen kanssa on vähän vaikeaa, koska suomi on toinen kieli eli hän ei ihan ymmärrä mutta se kielen vaihtaminen ja kun pitäisi muistaa puhua suomea henkilön kanssa, jonka kanssa aina puhut ruotsia Joo mutta eihän se onnistuisi meiltäkään Ei niin, se olisi tuntunut aivan liian outoa mutta olen kyllä pitkään ajatellut, että haluaisin tehdä jotain sisältöä ruotsiksi mmm koska se tuntuisi niin paljon helpommalta siis mun aivosoluille No sehän on helpompaa niille Varsinkin nyt, kun olen ollut niin perkeleen väsynyt siis mun suomenkieli on jäätävä välillä sitten kun katson jotakin jota olen kuvannut ja ihan oikeasti luullut että tämä on ihan hyvä näin ja se on pelkkää paskaa! siis minä en edes itsekään ymmärrä mitä yritän sanoa kadotan sanoja ja sitten siitä ei vaan tule mitään Eihän se tunnu luontevalta jos et puhu omaa äidinkieltä Mä en muutenkaan tiedä, että onko olemassa joku täällä Suomessa joka olisi tehnyt materiaalia englanniksi Ei ainakaan näin että olisin itse löytänyt – Mutta minähän en ole sellainen ihminen joka seuraa hirveästi ihmisiä
– En minäkään ainakaan suomalaisia Enkä muutenkaan ole huomannut että joku täällä Suomessa tekisi mitään ruotsiksi – Ei
– Mä en oo löytänyt ketään sellaista – Siis varmasti on olemassa
– Joo, kyllä on pakko olla olemassa! Aivan varmasti, me emme vaan tiedä heistä mitään Minähän en muutenkaan tunne hirveästi ihmisiä Saan paljon kutsuja PR – tapahtumiin ja sehän olisi tosi hyvä osallistua siinähän promotaan omaa brändiä mutta… ei. – Minä ymmärrän! En itsekään menisi
– Se tuntuu niin sairaan työläältä, joskus kun olen osallistunut eri tapahtumiin ensinäkin tuntuu oudolta nähdä ihmisiä, joita seuraat somessa Seuraat heitä somessa ja silloinhan minä olen samanlainen kuten kaikki muutkin minä luen tai katson jotain juttua ja sitten tunnen kyseistä henkilöä – Niin, luulet tuntevasi
– Niinpä, luulen että tunnen! Ja sehän on niin ahdistavaa, koska minähän en oikeasti tunne tätä tyyppiä ja tyyppi ei todellakaan tiedä kuka minä olen! siis ihan oikeasti ei tiedä kuka minä olen ja sinä vaan niinku… et ole ikinä puhunut tyypin kanssa oikeassa elämässä, mutta tiedät hänestä kaiken – Joo siis sehän on pelottavaa
– Se on sairaan pelottavaa! Saan sellaisia stalker viboja itsestäni se on aivan hirveetä Tiedät missä hän asuu, minkä näköinen kämppä hänellä on Minkä niminen koira hänellä on Miten kauan hän on ollut parisuhteessa, jopa milloin hänellä on ollut hääpäivä! Missä ne meni naimisiin ja ketkä oli vieraslistalla ja sittenhän minä ajattelen että herra jumala, en uskalla sanoa hei ja sitten siitä tulee kiusallista ja kamalaa ja sitten siis vaan ei. ja ajattelen myös paljon että olenko hirveän erilainen oikeassa elämässä koska minä en halua että ihmiset pettyy että ne näkee mut oikeassa elämässä ja ajattelee että vitsi, luulin että olet ihan erilainen koska somessa ehkä yrittää pikkaisen Joo, mutta en oikein osaa sanoa, koska en seuraa sun blogia en silleen että osaisin vastata, vaikka tiedän mistä kirjoitat koska mehän keskustellaan siitä mutta en osaa sanoa millaisen kuvan ihmiset saa, jos ne eivät tunne sua Välillä on tullut jotain sellaisia ihmeellisiä juttuja joista me sitten ollaan keskusteltu myöhemmin
– Joo Että mistä tämäkin juttu tuli koska välillähän sellaisia juttuja tulee että ihmettelee, tai minä jään oikeasti ihmettelemään hukkaan aikaani siihen että milloin olen sanonut jotain tollaista josta saisi tuollaisen käsityksen minusta tai jostain muusta ja sitten välillä taas sanon asioita joita ei ikinä pitäisi sanoa ääneen – Pitäisi ajatella ensin
– Joo – Ja olla hiljaa
– Joka kerta, kun on ollut joku isompi juttu niin silloin olet kyllä joutunut lukemaan mun blogia, että mitä olen kirjoittanut ja tullut siihen lopputulokseen että tämän ei olisi ikinä pitänyt nähdä päivänvaloa – Mutta olin pahempi alussa!
– Joo! Alussa se oli yleisempää, että puhelin piippaa olin töissä ja puhelin vaan surisee joo mutta.. se on ehkä niin että alussa on vaikeampaa mutta.. ihmisenähän se kuuluu asiaan, että kehittyy kasvaa ihmisenä mutta sitten on kyllä olemassa sellaisia, jotka… että vaikka ne tekisivät mitä tahansa muutoksia Niin ne tulee aina saamaan paskaa Joo, se on kyllä jännää! – Sitä ei vaan ymmärrä
– Ei niin että ihan sama mitä ne tekevät, niin ne saa paskaa kuten esimerkiksi Sara Sieppi Joo, siis hän on kyllä suomalaisista somettajista hän on se, joka saa eniten paskaa ilman syytä! On myös olemassa sellaisia, jotka saa paskaa – mutta sen tietää etukäteen
– Joo, että tästä ne saa paskaa – Toi ei mennyt hyvin
– Ei.. mutta… – Hänen kohdalla en ole ikinä ymmärtänyt tätä
– Ei
– Että mitä hän on tehnyt? Ei! Ja kun sillä ei ole mitään väliä mitä hän päivittää Mutta siis ihan alusta lähtien onko hän ikinä tehnyt mitään väärää? – Ei mitään hajua
– Siis joka olisi käynnistänyt tämän koska minä en ole ikinä lukenut mitään hänestä

15 thoughts on “ALLT OM SOCIALA MEDIER!

  1. Det var ett mycket intressant o viktigt ämne som ni diskuterade. Jag själv ser ju videon som berör mig o min vardag. Jag är så glad att följa dig eftersom jag bor utomlands o mitt hjärta finns ju i Finland. Jag har oxå tänkt mycket på hur vloggar lämnar ut sig och hur sårbara dom kan bli just i o m folk som kastar skit på dem utan egentlig orsak eller jag menar ju att om man inte kan vara konstruktiv i sin kritik så borde man skrolla förbi. Intressant är hur människor kan ha så mycket förutfattade meningar om andra det kan bli riktigt kusligt ibland. Men jag gillar att följa dina grejer du är så äkta o sen så värmer det ju att höra ngt från ens hem land ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *